יום חמישי, 11 בנובמבר 2010

לזניה, מרק והומאז' לסתיו

שכבה ראשונה: קרם בשמל, קישוא פרוס דק מוקפץ קלות, פטריות טריות וגבינת כנען מתובלת על גבי עלי הלזניה, על בסיס רוטב עגבניות













שכבה שניה: פטריות, עגבניות, צנוברים וגבינה












שכבה שלישית: רוטב גבניות, פטריות קישואים וצנוברים.











בשכבה הרביעית היה קרם בשמל וטימין טרי, אבל אין הוכחות מתועדות ותצטרכו להסתפק בלהאמין לי.
עצה שלי: אלא אם כן אתם מנסים לכבוש את ליבו, כרסו ועיניו של אהבת חייכם, תוותרו על להכין לזניה. זה כל כך הרבה עבודה.

ובין אם תכינו לזניה או לא, אתם תמיד יכולים להכין מרק ירקות מרוסק מדהים עם יחס נכון בין ירקות עליים, דלועים וסלניים. ואם כבר מכינים מרק מרוסק, תמיד כדאי להכין קרוטונים ביתיים: חתיכות לחם (מלא עם גרעינים!) טבולות בשמן זית ואבקת שום, מתייבשות כ-10 דקות על 180 מעלות בתנור.

ועד שהסתיו יחזור אלינו,


נו, בוא.

2 תגובות:

  1. אוי אוי אוי, זה מרהיב. טוב שהגבת לי ושגיליתי אותך. מתה על לזניה ואהוב ליבי לא, כך שמדובר בפינוק של פעם ב-. יופי של צבעים, אני יכולה רק לדמיין את הטעמים.

    השבמחק
  2. מזל טוב על הבלוג,
    הלזניה נראית מליון לירטות, התמונות - תענוג!
    תודה על הלינק בצד :)

    השבמחק