יום רביעי, 16 בנובמבר 2011

אני



עדיין קיימת, כן.
רק עמוסה למדי.


(ואולי עדיין לא לגמרי מבינה מה רוצה מהבלוג הזה.)


החורף כאן, בעיצומו. על ימיו הקצרים, על הגשמים הדוקרים על האף, על הרוח הקרה שנכנסת לפה ואי אפשר לנשום.
אני מקווה שכולכם מכינים מרקים (ואוכלים אותם יום אחרי, עם קרוטונים מלחם ישן שנאפה בתנור עם שמן זית ואבקת שום).


אילוסטרציה ליום חורפי בירושלים

זה היה יום של בירוקרטיות לרוב, אבל ניצלתי את היותי בחוץ ואת היותם של עננים לנסות את הצעצוע החדש שלי


אני מכינה לאחרונה עוגיות שיבולת שועל. לא מצליחה להפסיק לאכול אותן, ומכינה עוד. וחוזר חלילה.


עוגיות שיבולת שועל / התבסס פעם, מזמן, על מתכון של מרת'ה סטיוארט, אבל עבר שינויים רבים ולכן ארהיב עוז ואומר שזה מתכון שלי


רכיבים:
2 כוסות קמח 70% (או שילוב כלשהו של קמח לבן ומלא)
1 כוס שיבולת שועל אינסטנט
2 כפיות מחוקות של אבקת אפיה
קורט מלח
2/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס דבש או סילאן
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
כוס נטיפי שוקולד (יש כאלה של כרמית עם 60% קקאו, מומלץ בחום)/חמוציות/צימוקים/חתיכות תמרים/אגוזים/כל העולה על רוחכם


טורפים בקערה את השמן, הסוכר, הדבש, הביצים ותמצית הוניל.
מוסיפים אליהם את הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפיה והמלח. מערבבים עד שכל התערובת נטמעת.
מערבבים פנימה את התוספת הורסטילית (שוקולד צ'יפס!).


יוצרים בידיים רטובות כדורים קטנים ומניחים על תבנית במרחק של כ-3 ס"מ אחד מהשני.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות (חשוב שלא יהיה 180 מעלות, כי אז הדבש מפיק ריח לוואי שרוף לא נעים וכנראה שגם לא בריא במיוחד), כ-10-15 דקות, תלוי בגודל העוגיות שהכנתם. המרכז יהיה רך (אך לא נוזלי) והשוליים יציבים. כדאי להוציא לפני שהן יהפכו לזהובות לגמרי ויתיבשו.






תגובה 1: