יום שני, 5 בדצמבר 2011

פינוק.

היה זה ערב יום חמישי, מאותם ערבי יום חמישי.


הלבנבנוּת הקסומה הזאת גרמה לי להתעלות על האינסטינקט ולא לגרר תלתלי שוקולד מעל


כשהחורף כבר התחיל להפציע והשמיים התחילו להתכהות מוקדם מדי.

היו לי אלף דברים אחרים לעשות, ואיך שלא מסתכלים על זה, זה היה ממש לא הגיוני.
אבל לא היתה לי ברירה. 

הם לא כמוני. לא מפונקים. 
יש להם הרבה מתכונים, ואפילו אתר שלם שמוקדש רק להם. אבל המתכון הזה - גם לא דורש אפיה, גם מלכלך מעט מאוד כלים, וגם קרמי וענוג.
ואתם יודעים כבר איך זה אצלי, יש גם גרסה פרווה. חסרת פשרות, כמובן.

Pots De Crème (פו-דה-קרם) מבושמים קלות (או: מילקי למבוגרים, כמו שבעלי גרס)
בהשראת מתכון של האשה החלוצה

400 גרם שוקולד מריר (תעשו טובה, תשתמשו בשוקולד שאתם אוהבים לאכול. יהא זה 80% או 45%. העיקר לאהוב את הטעם)
4 חלמונים, חשוב מאוד שיהיו בטמפרטורת החדר
קורט מלח
4 כפות ליקר שאוהבים; אני משתמשת בפרנג'ליקו
1/3 1 כוסות חלב או קפה רותח

לציפוי: קופסא אחת של שמנת מתוקה להקצפה

שמים בבלנדר את השוקולד המריר השבור לקוביות ביחד עם החלמונים*, המלח והליקר.
מערבלים מערבלים מערבלים עד שכל השוקולד פירורי לגמרי.

לגרסא החלבית:
מרתיחים את החלב עד שיתחיל לבעבע, רגע לפני שיתחיל לגלוש.

לגרסא הפרווה:
לוקחים את הקפה בעודו רותח (אפשר עם נס קפה, אבל ניסיתי, ועלי לומר שזה קצת מבאס).

מסירים מהבלנדר את המכסה, ובעודו מתערבל לו להנאתו שופכים פנימה את החלב או הקפה הרותח.
ממשיכים לערבל עוד כ-3 דקות, עד שכל השוקולד נמס והעיסה נראית כמו שוקו חם מדהים שאי אפשר לעמוד בפניו ושותים ממנו כאילו אין מחר.
מוזגים לכוסות הכי יפות שיש לכם בבית, שכבה של כ-3-2 ס"מ. איך שאוהבים.

אם תשאלו אותי, הדבר הזה הכי טעים אחרי חצי שעה במקרר, כשזה עדיין לא מתייצב וזה רך וקרמי.
אחרי שעה במקרר זה מתייצב.
מקציפים שמנת מתוקה עד 80%, כשזה קצף רך כזה, לפני שהוא מתייצב לחלוטין.


 לוקחים כף גדושה ומזלגים על שכבת השוקולד. מנענעים קלות עד שהקצפת תכסה הכל.





העיסה הלא אפויה הזאת פותחת צוהר לכל כך הרבה רעיונות ואפשרויות. מלבד העובדה שאפשר להשתמש בכלים שלא מיועדים לאפיה, אני חושבת על להשתמש בה כמלית לטארט שוקולד. או בטרייפל, מעל לפירורי עוגיות. 


---
* לא לדאוג לגבי החלמונים. הנוזל החם מבשל אותם, ובגלל זה חשוב ביותר שהם יהיו בטמפרטורת החדר ולא קרים מהמקרר. ואל תדאגו גם לבי החלבונים. אעלה בקרוב מתכון חביב ביותר לשימוש בחלבונים מיותרים.



תגובה 1: