יום ראשון, 19 באוגוסט 2012

נחמה במנות קטנות

זה בא בתקופות.


לפעמים עוגה תופחת בתנור עושה את זה.
לפעמים מאפינס קטנים עם כל מיני דברים בריאים שהשיניים פוגשות.
לפעמים מוס שמתקפל במסירות לתוך כפית ונמס על הלשון.

לפעמים עוגיות קטנות, דחוסות, מתוקות ודקדנטיות שאי אפשר להפסיק לאכול.


הבטחתי פתרון לחלבונים מיותרים, הלא כן?

עוגיות פאדג' שוקולד (פרווה ללא תחליפים, ווהו!)

3 כוסות אבקת סוכר (350 גרם)
2/3 כוס אבקת קקאו איכותית (75 גרם)
1/4 כפית מלח (חשוב ביותר)
3 חלבוני ביצים בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל טובה
כוס שוקולד צ'יפס עם אחוז מוצקי קקאו גבוה (גם ככה כל מה שהולך כאן מתוק בטירוף)

מחממים תנור ל-180 מעלות.
שמים בקערה את אבקת הסוכר, הקקאו והמלח. 
מוסיפים בהדרגה את החלבונים ומערבבים. 
צריכה להתקבל עיסה צמיגית אך רכה, קצת כמו של בראוניז. לא נוזלית ונשפכת, ולא קשה כמו בצק עוגיות. (כאן היא מגדילה לעשות ומדגימה את הסמיכות הרצויה בוידיאו)
אם אחרי 3 חלבונים העיסה נראית לכם יבשה מדי, אפשר להוסיף עוד חצי חלבון או לחלופין כף של ממרח השוקולד החביב עליכם.
יוצקים בעזרת שתי כפות תלוליות קטנות על נייר אפיה.
אופים כ-10 דקות, בזהירות בזהירות. אם יצקתם עוגיות קטנות יותר, תאפו פחות, מן הסתם. העיקרון הוא שהן צריכות לצאת מהתנור כשהשוליים עשויים והלמעלה מבוקע ומבריק. 
הן תהיינה רכות מאוד; אל תתפתו לתת עוד זמן בתנור שייבש ויבאס להן את הצורה, ואל תתפתו לגרד אותן מנייר האפיה.
מסירים מנייר האפיה לאחר צינון מוחלט.