יום שלישי, 1 באוקטובר 2013

טעות פוריה (עוגת מקרון)

לפעמים, מסתבר, מקרונים לא מצליחים.



הדבר עשוי לגרום לעגמת נפש רבה, במיוחד במקרה בו הכנתם כמות כפולה של מתכון שמניב כמות די גדולה לכתחילה.






לפעמים תכננתם להכין אותם לכבוד ראש השנה, כקינוח רב-רושם, אסתטי ונעים בפה, עם שתי כבות של מליות.


ואז,

...

הם לא מצליחים.

(תמצית התות שקניתי בשוק אשמה. באמת.)



מה עושים? (אחרי הבכי והפאניקה)



אתם רואים לאן אני חותרת

כאב הלב במקרונים שלא מצליחים הוא כפול, גם בגלל ההשקעה הרבה שירדה לטמיון, וגם בגלל העלות הלא זניחה של חומרי הגלם.
אבל מאז שהתחתנתי עם רומני, למדתי ששום דבר שווה ערך לא זורקים לפח.
(יש אף שיאמרו, שהגולם קם על יוצרו, ולא מוכן לזרוק אפילו אגוזי קשיו שנַס ליחַם)

התחשק לי, לשבירת הצום של יום כיפור, עוגה דחוסה. נימוחה, ספוגית, מלאת ניחוחות ודחוסה.


אם חושבים על זה, כשטוחנים מקרונים שיצאו כעורים, מקבלים אבקת שקדים, סוכר וחלבונים מיובשים = בסיס מעולה לשלל עוגות ומאפים.
אז למה לא להכין מזה עוגה נימוחה ונעימה?



עוגת מקרון
מתכון שלי

מספיק לאינגליש קייק אחת
(המתכון יתאים מאוד מאוד לתבניות שקעים קטנות בצורות. הן יקבלו יפה את הצורה, וגם ככה זו עוגה מרוכזת שכיף לאכול ממנה ביסים קטנים)

רכיבים:
3 כוסות מקרון טחון - 150 גרם
1/2 פיסטוקים טחונים - 45 גרם (הפיסטוקים נותנים ארומה מיוחדת מאוד. אם לא אוהבים, אפשר להשתמש בשקדים טחונים)
2 ביצים
1/3 כוס שמן צמחי + 1/2 כוס רסק תפוחים / או 1/2 שמן + 1/4 כוס מים
3 כפות ליקר אמרטו, פרנג'ליקו, או משהו אגוזי (או שלא) אחר
3 כפות קורנפלור
3 כפות קמח
1/2 כפית תמצית וניל
גרידה מחצי לימון

מערבבים את המקרון הטחון, הפיסטוקים, הקורנפלור והקמח.
בקערה נפרדת, מערבבים 2 ביצים עם שמן ורסק תפוחים או מים, ליקר, תמצית וניל וגרידת לימון.
מאחדים את שתי התערובות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
יוצקים לאינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה או משומנת כהוגן.

אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
אם אופים בתבנית מיני-שקעים, אופים כ-10 דקות.



זו עוגה צנועה, עדינה ומלאה בטעמים. פיסטוקים, גרידת לימון, וניל וליקר יוצרים תערובת טעמים מפתיעה.
היא מאוד דחוסה במרקמה. אם אתם אוהבים את העוגות שלכם מעט אווריריות, אפשר להוסיף חצי כפית אבקת אפיה.

למה אין סוכר במתכון? האם השתגעתי?
לא. אבקת המקרונים מכילה אחוז נכבד מאוד (מאוד) של סוכר, היא תהיה מתוקה דיה. גם ככה עדיף שהיא לא תהיה במתיקות מסחררת בשביל לתת ספייס לטעמים של הפיסטוק והלימון. אם אתם חוששים, אפשר להוסיף שתי כפות סוכר.




-----
תודה מקרב לב לאלמונית ששלחה לי איגרת שנה טובה.
היא מתוקה כמו עשרים עוגיות מקרון לפחות, ושימחה אותי לפחות עד לחודש שבט.
תודה.

תגובה 1:

  1. בא לי להרוס מקרונים עכשיו רק בשביל העוגה הזו. לבבות.

    השבמחק