יום שני, 10 בספטמבר 2012

מאפינס של סעודה שלישית

כששומרים שבת, יש פלא כזה שנקרא סעודה שלישית.

הרקיע מתחיל להתכהות. האוירה אפופה ברגשות מעורבים; העצב על צאת השבת, ההרגשה שהנשמה היתרה הולכת ונעלמת, בד בבד עם ההתרגשות לקראת השבוע הבא עלינו.
והאוכל חלבי.
והזמירות הכי יפות של השבת.

פעם, כשגרנו בקריית-משה, היתה לנו מרפסת בחדר השינה והיינו אוכלים שם את הסעודה השלישית. בהתחלה השמש סינוורה, ואז לאט לאט התרחקה, עד שנעלמה כליל ונהיה חשוך לגמרי והאורות כבויים.
פנסי הרחוב מאירים את ברכת המזון.


ההתנסות הראשונה במתכון המקורי. פחות מעיזים, פחות בעלי נוכחות.


מאפינס של סעודה שלישית (עם פלפלים קלויים וגבינה בולגרית)
התחיל ממתכון של שמו מ"שבתות וחגים", ושונה לגמרי

2 ביצים גדולות
חבילת גבינה לבנה (250 גרם)
1/3 כוס שמן זית (80 מ"ל)
1/4 כוס חלב (60 מ"ל)
280 גרם קמח - חציו מלא, או כולו 70% מלא
1 שקית אבקת אפיה
1/3 כפית מלח (תיזהרו עם זה, הגבינה ממליחה ביג טיים)
125 גרם גבינה בולגרית או פטה מפוררת כס
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
3 פלפלים גדולים שנחצו, התרוקנו ונאפו למשך שעה וחצי על 160 מעלות (פנים הפלפל כלפי מטה), חתוכים גס

מחממים תנור ל-180 מעלות ומסדרים מנז'טים בתבנית שקעים, או לחילופין משמנים קלות תבנית סיליקון.
טורפים בקערה את הביצים, הגבינה הלבנה, החלב ושמן הזית.
מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפיה והמלח. מערבבים רק עד שמתחילה להיווצר תערובת אחידה.
מוסיפים את הגבינה הבולגרית/הפטה, הפטרוזיליה והפלפלים הקלויים. מערבבים טיפה עד להטמעה.
יוצקים לתוך המנז'טים עד 3/4 מגובהם. אפשר גם לזרות גרעיני חמניה מעל.
אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים.

זהובים ויציבים

אפשר גם עם עגבניות מיובשות.

2 תגובות:

  1. יופי של מאפינס, אני בהחלט אשמח להוסיף עגבניות מיובשות (מאד אוהבת)
    נהניתי במיוחד את ההתחלה.
    שמגיע זמן סעודה שלישית אני בד"כ עוד לא יכולה לחשוב אפילו על אוכל.... אז אני משאירה את זה לגברים :)

    השבמחק