יום ראשון, 23 בדצמבר 2012

חורף וחמאה

הימים הם ימים של אי-וודאות.
העתיד לוט בערפל, העבר עוד יותר.


שאלות של אנשים מבוגרים מנקרות בראשי.
חלק מהזמן אני מתחמקת באלגנטיות ע"י הינמסות עם מוזיקה של חורף מול חלונות עם מזג אויר של חורף.
כמה קל לשקוע למזג הפנימי שמזג האויר הזה מכתיב, למצוא את עצמי חסרת אונים מול הבית שצריך לתפקד, החיים שלי שצריכים שמישהו יקח אותם בידיים.

לפעמים אני נוקטת באמצעים יותר דרסטיים.

מטשטשת לעצמי את החיים בעזרת נחמות קטנות.
כמה העתיד יכול להיות מפחיד כשיש עוגיות בראוני בתנור?




ובכן, מאוד.

אני לא מבטיחה כאן מזור לכל צרותיכם.
אבל נחמה קטנה, אולי כן. 

קטנה ומתוקה ומתפרקת בפה והטעמים מתפענחים לאט לאט.

אם לדבר בכנות, לרוב אני מעדיפה את הסוכר שלי בתחפושת קצת יותר אלגנטית מאשר עוגיות מפוצצות בחמאה וסוכר במילוי מפוצץ חמאה, סוכר ומלח. יש לי אפילו לוח בפינטרסט של דברים שאני מזדעזעת מהם (כמה אוריאו ובצק עוגיות אפשר לשאת בעולם הזה?).
החורף כנראה מביא אותך לרגעי קיצון שמצריכים התמודדויות עם אמצעי-קיצון.

לעבודה.

עוגיות בראוני במילוי קרם חמאה-קרמל-מלוח*

מתכון של Bakers Royal ששוּנה קצת ממתכון של Donna Hay (ואני לשם שינוי לא שיניתי כלום (טוב נו כמויות הסוכר פחתו קלות)

---
* היי, לא אוהבים קרמל?
אפשר להחליף את רבע הכוס שבמתכון בכל דבר אחר. אפשר לחזור לגרסת דונה היי עם חמאת בוטנים, אפשר נוטלה, אפשר קרם מרשמלו, ריבת חלב, חלב ממותק מרוכז, ממרח חלבה ועוד. תזרמו עם מה שאתם אוהבים)
---

עוגיות בראוני:
- 300 גרם שוקולד מריר (200 לעיסה של העוגיות + 100 גרם קצוץ שמתפקד כשוקולד צ'יפס)
- 40 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס) (דונה היי אומרת אבקת סוכר (ובכמות גדולה יותר), אני הכנתי עם סוכר רגיל ונשארתי בחיים)
- כפית תמצית וניל
- 35 גרם קמח (1/4 כוס)
- 1/4 כפית אבקת אפיה

ממיסים את 200 גרם השוקולד עם החמאה (במיקרוגל או בסיר).
במקביל, מקציפים את הביצים עם הסוכר על מהירות גבוהה כ-8 דקות עד שנוצר קצף בהיר ואוורירי. מוסיפים את תמצית הוניל, הקמח, אבקת האפיה ותערובת השוקולד. מערבבים עד לאיחוד, ומוסיפים את 100 גרם השוקולד הקצוץ הנוסף.

משהים במקרר לפחות 10 דקות ומחממים תנור ל-180 מעלות.
בעזרת 2 כפיות, יוצקים עוגיות קטנטנות (תתחילו בקטן כמה שיותר. הן מתפשטות ונהיות ענקיות) במרחק הגון אחת מהשניה על גבי נייר אפיה.
אופים בין 7-15 דקות, תלוי בגודל העוגיות שלכם. שלי היו קטנטנות ו-7 דקות היה די והותר.
מוציאים את העוגיות מהתנור כשפני העוגיה מחורץ ונראה כמו רגבים של אדמה, אבל שלא ישחים ויתייבש, חבל. הן עדיין תהיינה רכות.
מסירים מנייר האפיה רק לאחר צינון מוחלט.





קרם חמאה-קרמל-מלוח:  
- 180 גרם חמאה
- 100 גרם אבקת סוכר (שקית שלמה. אפשר גם קצת פחות, אם אתם אני)
- כפית תמצית וניל אמיתית
- 1/4 כוס קרמל (המתכון כאן. אין לי כוח לתרגם והיא מסבירה יופי. תכינו חצי מהכמות הכתובה שם)
- 1/4 כפית מלח

מקציפים את החמאה עד שנהיית קרמית. מוסיפים את הסוכר, הוניל והקרמל ומערבבים עד לאיחוד.
מזליפים יפה בין שתי עוגיות וסוגרים.

אני שמרתי במקרר והוצאתי החוצה שעה לפני שהתכוונתי לאכול. אל תאכלו את זה ישר מהמקרר. אל.

בדוגרי, העוגיות האלה נפלאות גם בלי המלית. אם מוותרים עליה, אפשר להכין אותן קצת יותר גדולות. תפרגנו לעצמכם.

3 תגובות:

  1. לא חבל שאני לא מתה פה מול הפוסט ההורס הזה. קרמל מלוח אולי זה הדבר הכי טעים בעולם
    גם הפוסט הסמי מלנכולי חביב עלי
    עכשיו אני צריכה למצוא שיכין לי כאלה ועדיף שלא

    השבמחק